Niestety tak. Dwa ASO, od października co miesiąc się zjawiam i nie ogarniają. Jeszcze jak usłyszałem żebym sobie kabelek kupił i kasował błędy to już nawet nie próbuję zgadywać co tam się dzieje.
[O1] Uszczelka pod głowicą ?
Zwiń
X
-
[O1] Uszczelka pod głowicą ?
Witam ostatnimi czasy dosyć często jestem zmuszony dolewać oleju i płyny chłodniczego do mojej Octavii :c i warto zaznaczyć ze pod korkiem oleju tworzy się tak zwane mleko. A trasy raczej dłuższe robię, na pewno przejadę kilkanaście KM na rozgrzanym silniku.
Może jest jeszcze jeden winowajca, przejechałem 124 tyś i jeszcze nie wymieniłem rozrządu
może on ma jakiś wpływ na to całe zamieszanie ?
Pozdrawiam
Paweł
-
-
Pasek rozrządu odpowiada za odpowiednią synchronizację zaworów i tłoków i nie ma absolutnie żadnego wpływu na mieszanie się oleju i płynu chłodniczego. Sprawdź czy nie dymi Ci na siwo lub czy nie masz oleistych plam w zbiorniczku wyrównawczym płynu chłodniczego. Pozostałe objawy pasują niestety do uszczelki.
Komentarz
-
-
pawel2333, Co do oleju to ci może spalać.A płyn może ci wybijać zbiorniczkiem.Zobacz czy masz such od strony podszybia na dole na podłużnicy bo z tyłu zbiorniczka jest kruciec gdzie ucieka nadmiar płynuhttp://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawel2333A jaki jest dopuszczalny ubytek na 100km ? i czy to masełko to też by powstawało w takim razie ?
Nie napisałeś jaki masz silnik. 1l/1000km to już dużo.
Komentarz
-
Komentarz